:-)

Jag ville göra något gott åt mina älsklingar imorgon så jag slängde ihop en superenkel tårta idag !



Man kan göra mycket med vaniljvisp. Brukar även krossa daim och vispa med vaniljvisp och så in i frysen. Blir supergod glass !

Vi tjuvsmakade en varsin bit idag redan ;-)




Onsdag

Nova har fortfarande höstblåsor, och nu har hon också fått små små utslag över hela kroppen som man tydligen kan få när man har en virus infektion i kroppen. Så hon blir hemma hela den här veckan från dagis.

Idag börjar jag jobba 15.30 så Novas morfar är snäll och kommer hit och passar Nova ett tag på eftermiddagen.
Imorgon får jag vara hemma och vabba och på fredag så är det ju midsommarafton så då är Krille ledig.
Själv så jobbar jag 13.00-21.30 på midsommarafton, andra året i rad jag jobbar över midsommar. Känns inte så roligt men nästa år ska jag se till och vara ledig då. Jag jobbar på Lördag också, 7.00-15.30.
Så vi ska "fira" midsommar på Söndag istället hemma hos mina föräldrar. 

Annars så har vi varit till Apoteket idag och köpt barnolja och inotyol salva till Nova. Och så har jag vikit en massa tvätt o dammsugit. Ska även hinna diska och göra middag åt mina två älsklingar.

Har också en dator att hämta ut på Ica. Hihi äntligen har jag köpt mig en ny dator! Min gamla har ju varit sönder i flera månader nu så det var på tiden att vi köpte en ny :-)


Godmoorgon !

Det blev en tidig morgon här hemma. Nova vaknade redan innan kl sex, huh :-/ Fast jag antar att det är bra att hon blir van att vakna då nu när jag ska börja mitt sommar schema och det kommer bli tidiga mornar till dagis.
Krille åkte till jobbet för en halv timme sedan och jag och Novis ser på barntv, vi väntar på att bolibompa & sommarlovsmorgon ska börja :-)

Det blir inge dagis för fröken idag då hon har fått höstblåsor. Förra veckan när ena fröken på dagis sa att det gick på dagis nu så visste jag att jaha då var det dags att bli sjuka igen då. Nova klarar sig inte undan någonting dom andra barnen har :-( Iallafall så vet jag inte så mycket om dessa höstblåsor? Man kan tydligen få feber och det hade Nova igår, men ingen nu på morgonen. Sen har hon fullt med blåsor på rumpan och ett par stycken under fötterna.

Idag har det iallafall löst sig med att Novas morfar kommer hit ett tag på eftermiddagen. Jag börjar ju 15.30 idag och Krille slutar 16.00 så det är ju ingen längre tid direkt.. O imorgon är jag ledig om hon inte skulle vara bättre!
Har ett möte på banken kl 13.00 men jag får väll avboka det isf.


Traderat



Denna fina klänningen vann jag åt Novis ikväll :-)
Helt oanvänd för 101 kr !
Skulle bara ha den och det var en annan som budade upp den mycket men jag fick den tillsist :-) Nöjd !!


Novas nya rum !


Det var en glad tjej som kom hem idag och fick se sitt nya rum !
Hon sprang först in i sitt gamla rum och tittade och såg väldigt fundersam ut men sen när hon fick se att hon fått vårat gamla sovrum så blev hon väldigt glad :-)
Både hon och vi är nöjda ! Nova har fått ett större lekrum dessutom där alla hennes leksaker får plats :-)

Lite små grejer kvar att fixa. Sänghimmeln ska upp och två blomlampor (Dom från Ikea)
Sen ska vi också köpa en ny säng till henne snart och förhoppningsvis en garderob !
Vill också ha en likadan hylla som hon har fast en större så hon har lite mer förvaring för leksakerna.
Vi har ju lite leksaker ute i vardagsrummet, lego och så vidare som ska in på hennes rum.
Har haft kvar det ute i vardagsrummet sen hon var liten för då satt hon ju oftast där ute och lekte men nu är det på tiden att alla leksakerna får vara inne på hennes rum, för hon är faktiskt oftast därinne och leker. Men det är klart att hon tar ut en hel del leksaker ut från rummet också, men så är det ju :-)




Tjoho :-)

Krille är och hämtar Nova på dagis just nu. Vi har hållt på och möblerat om här hemma idag och bytt rum. Nova har nu vårat gamla sovrum och vi har hennes lilla rum, men det blev jätte bra! Lite små fix kvar att fixa bara, behöver köpa oss en slagborr maskin. Vi brukar alltid låna en sådan men nu är det på tiden att vi köper en egen så man har när man behöver. Undrar hur Novis blir när hon kommer hem :-) Glad hoppas jag! Nu kommer dom :-)

♥ mitt !



Novis får ju en allergisk reaktion mot myggbett och under helgen har hon fått 6 stycken bett i bara ansiktet :-(
Hon har även minst 6 stycken lite överallt på kroppen också. Även fast jag klädde henne i bra kläder och hade någorlunnda koll på att hon inte hade mygg på sig så fick hon myggbett ändå. Antar att myggen gillar henne, endel får ju fler myggbett än vad andra får.  Så det är därför hon har utslag i ansiktet, o hon kliar ju förståss också. Fast vi smörjer med alsogel och ger tavegyl som ska lindra klådan..

Sen ramlade hon också i helgen och fick ett sår under högra ögat.
Hon ser ut som en liten krigskämpe ! Stumpis ska ha sån otur jämt :-( ♥♥
Kan det inte vända någongång!


Shooppping :-)

Idag har jag varit nere på stan och gjort lite ärenden på banken och så vidare.
Passade även på att kika in på Lindex för att titta på rean och hittade en del fynd till Novis :-)

 

2 par leggings, 1 supersöt topp och en fleece till hösten :-) Har tittat på fleecetröjan förr men så fick hon en annan av sin farmor så nu köpte jag en storlek större som kommer passa till hösten istället !
300 kr för allt det är billigt det :-)


♥ Novas 2 årsdag ♥

Här kommer en hel del kort från Novas 2 årsdag !
Vi var ju uppe i Värmland hemma hos hennes farmor på hennes födelsedag. Vädret var verkligen hur fint som helst den dagen !

 

Öppnar presenter

 

Nova fick bland annat en cykel från oss och det var nog bästa presenten enligt henne :-)
Cykla säger hon jämt nu så vi övar ofta och hon är jätte duktig !

 

Såklart man ska äta glass på sin födelsedag :-)

 

Här syns det att min lilla tjej har 40 graders feber :-( Så synd men hon var hyffsat pigg ändå om man tänker på hur förkyld och febrig hon var.



Dags för fika !

 

Rosa cupcakes med jordgubbar, m u m s :-)



Hade gjort maassor :-P

     

Dags för tårta ! Hello Kitty tårta som jag gjort själv :-) Det var inte det lättaste att få sockerpastan fin och så smälte den över natten i kylskåpet :-( så på kanterna blev det inte så bra men den blev supergod om jag får säga det själv ;-)

Tänk att min älskling redan är 2 år ! Hon pratar som aldrig förr och lär sig nya ord för var dag som går. Det är så många ord nu så man hinner ju inte med. Meningar säger hon också, och hon förstår så mycket ! Man får verkligen tänka på vad man säger för hon tar efter på precis allt ;-P


Hjälp !

Hur får man bloggen bredare? Alltså där man skriver texten, jag vill att det ska vara mer utrymme där om ni förstår hur jag menar? Jag har ändrat på wrapper och på content, men det blir ingen skillnad??


Det var ett tag sedan nu !

Heej ! Nu var det ett tag sedan jag skrev här, jag kanske inte ens har några läsare kvar? ;-)
Iallafall så har det varit ganska mycket på sistonde. Jag har ju min "semester" nu kan man säga innan jag börjar mitt schema på Måndag. Tänkte iallafall försöka skriva lite om när vi var i Värmland och vad som har hänt på sistonde i ett nytt inlägg, för er som är intresserade :-)              

Imorgon åker vi igen !

Imorgon åker Nova & jag hem till mina föräldrar i Kungsör. Krille har haft oturen att bli sjuk, han har 40 c i feber och mår inge vidare :-( Så han får tyvär stanna hemma.. Vi ska ha kalas där imorgon för Nova, min släkt har ju inte firat henne än eftersom vi var i Värmland på Novas 2 årsdag.

Har hållt på med tårtan som är till imorgon, i stort sett hela dagen, den tar tid att göra. Nova har varit duktig och hjälpt mamma och när det var klart sa hon att det blev fint och så gav hon mig en kram :-) Hon är så go min tjej. Vill kramas och pussas hela tiden :-)

Kort på tårtan kommer efter helgen och även kort från Novas båda kalas. Har varit dåligt med uppdatering den här veckan men det kommer .. :-)

Vi har även hyrt en stuga från lörd-sönd med mina 2 syskon och deras respektive med barn.
Min moster fyller 50 år på lördag så vi ska till henne på 50 års kalas och dom ska ha kalaset där vi hyrt stugan, dom har sin husvagn står där och så har dom hyrt ett ställe där vi ska vara. Hoppas på en trevlig kväll! Synd bara att Krille inte kan följa med om han inte blir bättre, då får han komma efter, hoppas hoppas <3

Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen! :-)

Nova 2 år

Min prinsessa på sin 2 års dag :-)
Hon hade ju oturen att få 40,5 i feber på sin födelsedag så hon var inte alls pigg vissa stunder :-( Stackars liten..
Men hon hade en fin dag ändå med finaste vädret hitills i år och många fina presenter och massa fika & glass under dagen :-)


Då var vi hemma igen !

Igår kväll kom vi hem till Västerås igen, var tvungna iväg och handla på Willys då kylskåpen var helt tomma här hemma. När vi väl var hemma igen så beställde vi kebab. Hade inte ätit något på hela dagen och hade ingen större lust att göra i ordning något när vi var trötta och sega efter 3 timmars bilresa.. Nova har varit så duktig så när vi åkt bil och inte gnällt alls :-)

Vi har haft det jätte roligt uppe i Värmland och bara njutit! Jag hade ju lite att stå i torsdags inför kalaset på fredagen men det gick hyffsat bra fastän man inte var hemma hos sig själv :-) Jag skickade ut alla andra så jag fick vara i fred i köket och göra tårtan;-) Tårtbottnen hade jag gjort innan och haft i frysen, så det var "bara" fyllningen och det som skulle vara på som jag fixade. Men det tog sin tid. Men gott blev det!! :)

Kommer en till uppdatering strax :-)



RSS 2.0