31 Januari 2011

Åh vilket fint väder det är ute idag! Hoppas innerligt på en tidig vår. Bästa årstiden tycker jag!
Tråkigt bara att man inte bor lika fint som vi gjorde förra våren / en bit in på sommaren. Då kunde vi grilla på våran uteplats och leka på gården osv. Saknar Sunne ibland, men vi trivs hur bra som helst i Västerås! Här finns skola, jobb och möjligheter till det mesta :) Det gjorde det inte i Sunne. Och här bor mina nära och kära. Det betyder mest!

Iallafall,  idag är det då 31a Januari :) Nova ska till BVC idag och få 18 månaders sprutan (2 månader försent pga sjukdom) Funderar på om vi ska ta en promenad ner till Oxbacken eller om vi tar cykeln. Beror på hur mycket tid vi har på oss. Nova sover nu iallafall och sen blir det lunch innan vi ska gå/cykla :)


Då var man 22 då :)

Det börjar ta sig med åldern. Förr längtade man ju efter att bli äldre men nu vill jag vara 22 år föralltid :) Haha.
Har haft en jätte bra födelsedag. Men det är ju inte som när man var liten längre. Tänk vilken lyx det var när man var liten då mamma gjorde allt inför ens födelsedag och man inte kunde sova på natten för att man var så förväntansfull på dagen därpå :)

Smörgåstårtan och bakverken blev jätte goda! Finns massor kvar ändå fastän alla åt sig väl mätta :P
Uh, vill inte tänka på hur många kalorier jag ätit idag :/ Men man fyller ju bara 1 gång om året och nästa vecka ska jag bo på gymmet :P



Igårkväll överaskade min stora älskling mig med en present :) Ett par välbehövliga gymskor!





Och dessa fina buketter fick jag av mamma, pappa, farfar och min syster med familj :)



Fick också pengar - så nu är jag sugen på att shoppa :)



Smörgåstårtan - m u m s :)

  

Daimcheescake - första gången jag gör en cheesecake.

 

Och de andra bakverken glömde jag att ta kort på..


Nu ska jag snart lägga mig efter en lång dag.

Kramis på er! :)


Haft fullt upp idag!

Idag har jag både gjort smörgåstårta, bakat daimcheescake och tosca kokos kakor. - kommer kort imorgon på´t :) Hoppas, hoppas det är gott nu! Har inte provsmakat något ännu, faktiskt!

Ujuj vad jag måste ta igen träningen nästa vecka när jag ska äta så mycket onyttigt imorgon. Vi ska ju till min mamma och pappa ihelgen också och då lär det säkert också bli något onyttigt.. blir stenhård träning nästa vecka!

Jag har ju gått ner 4 kg på 3 veckor :) Fast har "skött" mig som bäst de 2 senaste veckorna. Hoppas verkligen jag håller detta nu. Mitt mål är fortfarande 20 kg, sen får vi se. Yttligare 10 kg hade ju inte skadat, om man säger så ;) Det finns att ta av iallafall :P


T i s d a g

Imorgon blir det fullt upp! Ska baka och göra smörgåstårta. Men först måste vi iväg till ica imorgon bitti.
Jag har glömt köpa det viktigaste :P Formbröd, BRA MALIN :)

Ska också hinna städa och tvätta. Annars får jag göra lite på torsdag, men då vill man ju helst slippa.

Nova har BVC tid på torsdag också, för 18 månaders sprutan men jag ska ringa dit imorgon och byta tid.
Hon är ju fortfarande hostig, har klet i ögonen och så var hon varm nu igen ikväll :/ Och vill inte att hon ska bli sämre av sprutan inför helgen då vi ska bort!


Nu ska jag stänga ner för ikväll och gosa ner mig i sängen :)

Nattinatt

Nova & Maja

Vi var hemma hos Melinda, Danne & Maja igår. Första gången papporna träffades! :)
Blir till att träffas flera gånger! Kidzen lekte och hade kul, som alltid!

Våra små älsklingar :)
Så söta så, gav varandra pussar & kramar!
Men vi fick inte riktigt med det på bild ;)




Då var det dags.. Igen :(

Nu är Novas "hosta" tillbaka igen. Började i Lördags på dagen efter att hon sovit efter lunchen. Men det släppte och gick över! Men på kvällen kom den tillbaka. Hon bara hosta & hosta & hosta. Precis samma hosta som dom 2 förra gångerna när vi har åkt in till barnakuten. Men det piper inte från bröstet som det gjort tidigare men hon är väldigt rosslig och man hör hur svårt hon har att andas när hon ligger ner :/ Har lagt kudde och täcke under hennes madrass så att huvudet kommer upp ordentligt.

Imorgon ska vi till hennes nya läkare på Oxbacken för återkontroll på öronen. Dom borde ju kunna kolla detta också då?! Jag menar, dom lär väll också ha inhalator där som vi kan få hem? Eller som dom kan ge henne där? Efterson hon har ju nu haft detta 3 gånger och dom har ju sagt att dom ska "fastställa" detta då också. Tycker så synd om min lilla tjej :( Vi tror hon har åkt på en ögoninflammation också för det har varit en massa klet i ögonen idag. Nu innan hon skulle sova så var hon helt röd runt ögonen och lite svullen. Stackarn ;(

Vill veta nu om hon har astma eller vad det är som är fel! Och så vill jag att hon får medicin som hjälper!!
Hoppas hoppas det går bra imorgon! Håll tummar!

Hoppas Nova får sova gott i natt och slippa den där elaka hostan. Kan som tur är ge henne en dos till ventoline men inte varje gång den hjälper :/

Gymmet & Shopping!

Började dagen med att åka och gymma med Melinda. Vi var skit duktiga idag! Hade verkligen ingen ork kände jag i början men sen kom vi igång bägge två. Så nu ikväll har jag unnat mig lite fredagsgott! Och imorgon bitti ska vi iväg igen och träna ;) Känns verkligen underbart att vi kommit igång med träningen igen!

Iallafall så efteråt åkte jag bara hem och duschade och åt lunch. Så åkte jag ner på stan, själv! Var meningen att vi skulle åkt ner hela familjen men blev bättre att jag åkte själv. Hittade en hel del fynd idag ;) Mest till Nova såklart. Men även litelite till Gustav och så 1 tröja & 1 tunika till mig själv (:

Fick sms från Lindex imorse att jag var en utav de "utvalda" att handla för ½ rea priset.
Plus att Hm hade 10% på hela sortimentet :)
Och så hade jag 50 kr rabatt på Lindex!

Köpte detta från Lindex;




Strumpbyxor, leggings & 3 pack trosor för 35 kr :P



En body och strumpor till mosters gull Gustav :)


Hello Kitty tunika


2 mjukisbyxor och en tröja - Perfekt till dagis!


Och detta hittade jag på hm;


Vit tröja med "puff" ärm och en rosa hood tröja :)


Är väldigt nöjd med mina fynd idag!!


Tisdag

Det var "bara" tänderna som spökade i Söndags. Igår var hon helt feberfri så idag blev det dagis dags igen.
Hon blev ledsen när jag skulle gå :( Men dom har ju inte ringt så det gick nog över ganska fort. Det brukar det alltid annars göra, säger dom iaf!

Cyklade ju dit och hem och fyfasen va dålig vägen är på vissa ställen :/ Och så har dom plogat för övergångstället där vi cyklar, jätte bra!! Så fick verkligen cykla sakta och gå en bit där det var som värst..

Stannade på Ica också och handlade litegranna när jag åkte hem.

Och nu sitter jag här och gör ingenting. Men jag har tänkt vika tvätt och dammsuga!
Lika bra att passa på och städa för imorgon ska jag jobba och på torsdag har Melinda&jag planerat att träna medans barnen är på dagis.

Nova har feber :(

Efter att jag kom hem från gymmet idag så var Nova väldigt varm.
Tog tempen som visade 38,8 grader och nu innan hon la sig för kvällen låg den på 39,1.
Bara det inte är öroninflammation IGEN. Hon har kliat i örat 2 ggr idag så man blir ju orolig direkt att det ska vara det. Men samtidigt så tror vi att det är tänder på gång igen, hon har nyss fått 2 stycken, en nere och en uppe. Men det var länge sen hon hade feber när hon fick tänder. Det var bara dom första hon fick feber av. Så jag vet inte..

Vi avvaktar någon dag till innan jag ringer till läkaren! Vi ska ju till BVC på tisdag också för 18 mån sprutan, så får se om jag kanske måste avboka den tiden.. Sist vi var till BVC gick ju Nova på pencilin pga öroninflammation så därför kunde hon ej få sprutan då.

Imorgon blir vi iallafall hemma från dagis. Hoppas det inte blir så långvarigt denna gången för det har gått så bra nu när Nova varit där. I Måndags var ju första dagen på en HEL månad!




 


Söndags lyx på tvn!







2 Malin program har varit på tvn ikväll! Me like :)


Bästa vännerna!



Våra små sötnosar! :D


 Idag har vi varit hos våra favorit tjejer och busat hela eftermiddagen!
Melinda bjöd även på supergod lunch - det tackar vi för! (;


Vårnytt till Nova!



    
    
 

Gjorde en vårbeställning från HM för någon vecka sen och fick paketet tidigare i veckan! Allt är i strl 98!!
Nova kan ju precis ha sina 86 kläder nu (nästan för små alltså), alla byxorna är för korta och även vissa tröjor! Men tunikorna och klänningarna kan hon fortfarande ha i strl 86 och vissa stickade tröjor. Tråkigt att man inte kan köpa kläder på babyavdelningen längre..
Vi har verkligen fått en stor tjej här hemma nu och ingen liten bebis längre!

Iallafall så beställde jag vissa kläder i strl 92 men dom kläderna satt typ bra redan nu! Och det är ju i vår dom ska passa. Så jag har nu skickat tillbaka dem och beställt en större storlek!
Gillar jackan mest och denimklänningen :)

Blir en sommarbeställning lite senare i vår! Så svårt och veta med storleken men man vill ju inte att det ska bli slutsålt heller. Så får inte vänta för länge..


Igår!

Vi var ju till BB igår kväll och myste med Gustav. Gud så söt han är :)
Han har lågt socker pga att min syster har tagit kortison när han låg i magen. Hon har en magsjukdom som gör att hon måste ta det och det är också därför det var ett planerat kejsarsnitt. och benmärgsbedövningen tog inte på henne så dom hade fått sövt henne så hon var ganska borta igårkväll när vi kom. stackarn!

Men jag har pratat med henne idag och hon låter mycket mycket piggare :) Och Gustav mådde bättre idag också. Tack och lov! Hoppas det bara blir bättre och bättre nu och att han bygger upp ett eget immunförsvar snabbt.

Jag är så glad över att min syster äntligen fått sin älskade son ♥ Hon är världens bästa syster och min BÄSTA VÄN!

Jag är en stolt moster till det lilla charmtrollet Gustav ♥



JAG HAR BLIVIT MOSTER!


Nu är jag äntligen en stolt moster!
Och jag är så otroligt lättad över att allt har gått bra!
Min älskade syster har nu äntligen fått sin lilla GUSTAV!

Ska göra en sen lunch till mig och Nova sen ska vi ner på stan och köpa presenter!!
Ikväll ska vi till BB så vi höres efter det!


Idag är det ingen vanlig dag! :)

Idag händer det någonting STORT. Och jag är riktigt nervös!!
RING NUU jag vill veta vad som händer!
Allt snurrar ju runt i huvudet på en om ALLT!

Är lika nervös som jag var för precis 1 månad sen! Då kan ni ju gissa hur jag var den 3e Juni 2009 :D


En lång dag!

Idag har det varit en lång dag. Började med att det var punka på cykeln imorse när vi skulle cykla till dagis så fick gå dit istället och det tar närmare en halvtimme. Inte det lättaste att gå nu heller när det är så halt.
Så vi blev lite försenade till dagiset imorse.

Sen åkte vi ut till Erikslund och köpte nytt däck, handlade lite på willys och så fick nova några nya böcker.
Hon verkligen älskar böcker! Vi brukar peka tillsammans och läsa men hon vill gärna bläddra sida innan man läst klart :P Så hon fick 2 pekböcker med djur och en sångbok med bland annat imse vimse spindel och smågrodorna som är hennes favorit visor :)


Sen hann vi bara hem och äta lunch innan vi skulle gå och hämta våran lilla tjej igen. Kändes skönt att tiden gick så fort. Inge kul och vara hemma bara när hon är på dagis :(

Idag har Melinda & jag skaffat nytt gymkort på Bellevue också, så nu jäklar ska vi ta tag i detta igen!

Har alltså fått väldigt mycket motion idag. 1 ½ timmes promenad och ett gympass!
Härligt:D


10 Januari

Idag har Nova varit på dagis mellan 9.15 - 14.00 och det hade gått jätte bra sa fröknarna!
Det känns jätte skönt att höra för var orolig över hur det skulle gå när hon varit borta så länge.
Hon har ju inte varit på dagis sen 14:e december.. Hon blev ju sjuk precis innan jul..

Vi ser på änglagård - andra sommaren :) Så jag ska ta och stänga ner och mysa ner mig i soffan nu <3


Söndag

Och helgen är redan över.

Jag jobbade igår och det var faktiskt riktigt skönt! Kände inte alls för det i fredags kväll men när jag väl kom dit så kändes det mycket bättre :) Hoppas på att kunna få liter mera tider i veckan då Nova ska få gå till dagis igen på måndag. Då börjar ju även bästisen Maja där, kul kul!

Sitter och väntar på syster yster som ska komma hit. Ska passa på och låna bilen ut till Willys och handla litegranna. Mosters lilla pyre har inte kommit än men nu är det NÄRA :D Hon har planerat snitt snart :)

Hörs ikväll!

O n s d a g


Om 22 dagar fyller jag 22 :D



Idag har vi tagit en lång promenad på 1 ½ timme, gick ner till Krilles skola och det var rätt tungt med barnvagnen när det inte är plogat ordentligt.
Var väldigt skönt att komma ut och det känns väldigt skönt när man är hemma sen.

Imorgon ska vi ta en promenad med pulkan och åka lite i pulka backen vi "hittade" idag :P


Min älskling håller på och poppar popcorn åt oss just nu. På spisen såklart dom är godast!
Vi ska se på göta kanal 2 :)




Nya blommor

Dessa var det jag köpte på blomsterlandet här om dagen..



Köpte 4 sthängande murgröna som jag velat haft så länge!!
har det i bägge fönstren i vardagsrummet

o c h

i köksfönstret blev det såhär. vet inte vad blommorna heter men älskar dem!

 


God Kväll!


Idag har vi inte gjort någonting speciellt men ändå så har dagen gått väldigt fort! Vi var ut och gick förut och det var riktigt skönt! Nova somnade i vagnen i högst en kvart och det är det enda hon har sovit idag. Så nu hoppas vi på att hon sover bra i natt :) Men det brukar hon ju göra. Hon vaknar oftast åtta - halv nio på morgonen och det tycker jag är perfekt. Inte för tidigt och inte försent.

Gjorde hemmagjorda hamburgare idag och rostade potatis & morötter till - riktigt gott!

Igår gjorde jag kycklinwok med nudlar - det gick också hem ;) Annars är min stora älskling väldigt kräsen men han har lovat att han ska bli bättre på att äta mer grönt och våga prova mer! Och både gårdagens middag och dagens gick hem :)

Gårdagens middag;

  

- 2 kycklingfiléer
- citronpeppar, svartpeppar och salt
- 400 g wok
-  1 paket äggnudlar

stek kycklingen färdig i olivolja, koka upp nudlarna, krydda kycklingen, ha i woken och stek ca 10 min, blanda i de färdigkokta nudlarna och tillsist häll i lite soya - klart! väldigt enkelt och nyttigt. precis som det ska vara :P

nu ska jag mysa ner mig i soffan och se på film. vilken har jag inte bestämt ännu. tur vi har ett antal att välja mellan, sisådär 500 dvd filmer ;)

ha en mysig måndags kväll! ♥


2011

Hej hej hallå! :)

Då var jul och nyår över..

Idag städade vi bort julen! Vi tog ju bort granen redan innan nyår för den barrade bara och dom som känner mig vet att jag absolut inte kan ha skräp på golven. Rena golv är a och o.

Har lite grejer kvar att plocka med men det tar vi imorgon. Skulle vilja åka till IKEA och köpte nya lampor till fönstren. Var och köpte blommor till fönstren idag, kan visa kort på det imorgon (:


Har ingen vidare blogg lust ikväll. Tråkigt!

Men vi har iallafall haft en väldigt bra jul och nyår och nu är vi redo för ett hälsosammare 2011!


RSS 2.0