Nu är vi i Kungsör :-) Vi kom hit igår. Då...

Nu är vi i Kungsör :-) Vi kom hit igår. Då grillade vi och bara tog det lugnt hela dagen. Det var ju inte så fint väder direkt men vi var ute hela dagen ändå så Nova fick springa omkring och leka, som hon älskar. Idag har vi varit till etuna och handlat till kalaset. Alla fick ett par skor också :-) Novis fick de vänstra skorna av mormor o morfar igår. Nu ska vi snart grilla igen, bäst o passa på! Det är ju såå gott. Hörs snart igen Kraam <3


O här är kortet :-)

img_6234 (MMS)

O här är kortet :-)


1 vecka kvar !

Nu är det bara 1 vecka kvar tills min lilla prinsessa fyller 2 år. Behöver jag ens säga att jag tycker tiden har gått alldeles för fort !? När blev du såå stor älskade lilla Novis ?

 

 

 



   

   

  

MAMMA ÄLSKAR DIG MEST AV ALLT NOVA ! ♥


Nytt till Novas garderob :-)

Det har blivit dåligt med uppdatering nu igen men jag har inte haft orken eller tiden. Jag har jobbat från i tisdags till igår och även jobbat långa dagar så jag har varit ganska trött på kvällarna.

Min mamma och pappa kom hit efter att jag slutat jobbet igår. Så vi var ner till hamnen och åt mat och bara myste ute i det fina vädret :-)

I lördags innan jag åkte och jobbade kväll så gick jag in på Lindex och handlade kläder till Nova. Fick 200 kr rabatt om jag handlade för 600 kr så jag shoppade loss ;-)

Den blommiga rosa toppen är ifrån HM och även de 4 klänningarna längst ner som jag köpte förra veckan :-)
Perfekta nu till sommaren ! Resten köpte jag från Lindex och även en klänning och en lila collage tröja som jag glömt tagit kort på.

   

   





Idag har Nova varit hemma från dagis, då jag varit ledig. Så vi har bara tagit det lugnt och myst.
Jag har även bakat till Novas kalas & fixat med dekorationen till tårtorna :-)

Nu blir det liggläge i soffan, vi hörs !


Liten uppdate!

Usch vilket tråkigt väder det är! Bara regnar o regnar.. Fast det gör ju inte så mycket igentligen när man ändå ska iväg och jobba. Jobbar 15 - 20.30 idag och imorgon 7 - 15.

Nova har varit på dagis sen halv 10 imorse, då tyckte hon det var dags att åka för hon började klä på sig stövlarna o regnbyxorna själv. Kan själv är det som gäller men man får "kelapa" som hon säger till "hjälpa" haha så söt :-) O gå ner för trapporna / o upp för trapporna helt själv ska hon göra också, man får inte hålla i handen som förr utan nu är det även där kan själv. Men hon är jätte duktig o klarar det galant! Det har hon iofs gjort ett bra tag nu men nu går det lite fortare än vad det gjort förut;-) Räkna till 5 kan hon också göra (När hon själv vill) och hon pratar mer o mer ! Det händer så mycket just nu. Hon blir så stor! Fast hon kommer alltid vara min lilla bebis. :)
(Även fast hon fyller 2 år om ca 2 ½ vecka !! )




Mitt finaste hjärta !


Nytt till Novis rum

Jag vann det här fina uggle tyget från tradera för någon vecka sen :-)
Så det fick bli en gardin kappa till Novas rum. Det är tur att Mammas symaskin står här, skulle velat haft en egen någongång i framtiden. För jag tycker ju det är roligt att sy men det är sällan jag tar mig tid till det.
Dom är inte strukna på kortet, som kanske syns ;-)



Även vasen o blommorna är nyinköpta, har tänkt köpa en till o ställa i fönstret.
Vet inte varför jag inte gjorde det på en gång men :-)


Barnens Dag

Vi var ner på barnens dag igår och tittade lite. Är väll mest för äldre barn men vi tittade på uppträdandet dom hade o kikade såklart också i lite butiker :-)
Både Krille & jag hittade tills oss själva och Nova fick såklart lite hon också.
Bland annat dessa söta sandaler från HM.
Har tänkt länge att jag ska köpa dem eller beställa men det har inte blivit av. O nu var det dom sista som fanns kvar på stan, just i hennes strlk (!) o så är det slutsålt på webshoppen, så där hade jag tur :-)
Hon fick även en söt topp men den har jag glömt att ta kort på..


Fredagsmyyys!! Veckans bästa fredag :-) å ...

img_8281 (MMS)

Fredagsmyyys!! Veckans bästa fredag :-) å jag är ledig hela helgen! Sköönt! Nova o jag tittar på Bolibompa o äter fredagsmix just nu  :-) Fast ingen mix för min del, jag väntar till imorgon kväll :-) Ha en fin fredag <3


Läkarbesök, igen..

Idag på förmiddagen var jag med Nova till en öron läkare. Han tittade i öronen på henne och såg att Nova har vatten bakom trumhinnan i bägge öronen. Det kan tydligen försvinna av sig självt men om det inte är borta efter sommaren så ska dom förmodligen sätta in rör i örat. Han sa att man väntar ut det så länge som möjligt för att det är bästa sättet, så jag får väll lita på honom att det är så. Känns inge vidare bara att det kan påverka hennes hörsel. Vi har inte märkt av att hon hör dåligt än så länge men man blir ju orolig .. Han frågade även om Nova var vrång och hade svårt och sitta still, och det har hon. Man kan tydligen vara så om man har problem med öronen och har ont :-( Jag har ju trott att det är 2 års trotsen men det kanske är en kombination.. Vem vet..

Stackars liten, hon är alltid sjuk :-( Inte nog med öronen så har hon ju den där dumma astman också. O varje gång hon blir förkyld, får hon ju sin förkyldningsastma och så får hon feber och så går infektion upp i öronen som gör att hon får öron inflammation hela tiden :-( Det går ju liksom bara runt runt.. O hon är ju förkyld o hostar för jämnan.. Det finns inge värre än när ens barn är sjuk.. O nova har haft en himla otur :-( Hoppas hoppas verkligen det vänder snart så min lilla flicka får vara frisk ♥

Före och "mellan bild" ?!

NU var det länge sen jag gjorde en uppdatering om hur det går med min viktnedgång.
Sen 3 veckor tillbaka har jag börjat äta "som vanligt", jag räknar självklart kalorier men jag dricker inte måltidsersättningar längre. Undantag vissa mornar innan jag åker till jobbet. Det är så enkelt att göra en shake då istället för att äta riktig frukost. Har så svårt för att äta så tidigt på mornarna också.

Det går segt med vikten iallafalll och det står mest still på vågen. Jag har iallafall lyckats gått ner - 2,5 kg  på ca 3 veckor. Så det går ju inte alls lika bra som förut ! Men det går väll neråt iallafall och inte uppåt. Och jag unnar mig faktiskt fredagsgott..

Om man tittar på måttbandet så känns det mycket roligare :-) Jag har snart tappat 20 cm runt midjan.. Helt sjukt !
Det är mina envisa dumma kärlekshandtag som vägrar att bli mindre.. Så nu undrar jag om det någon som har tips på hur man blir av med dessa ?! Tips på hur man får bort put magen är också välkomna :-P

Detta mina vänner, trodde jag ALDRIG att jag skulle våga lägga ut ! Men detta är iallafall jag i Februari i år och det till höger är från i början av maj.



Jag vet jag är fortfarande tjock men jag är inte klar än på ett tag som ni ser :-)

Usch va dåligt jag mår av att se hur jag såg ut för bara några månader sedan ;-(
Hur kunde man låta det gå så långt ?


Öronen igen..

Vi har varit till läkaren idag och tittat i Novas öron. Hon var jätte ledsen igår kväll / natt och kliade i örat och sa "ont". Man såg på henne att det gjorde väldigt ont och hon var så ledsen lillstumpan..
Klockan hann och bli runt 01 i natt innan vi somnade helt och så sov vi fram till kl 8 imorse. Tog febern på Nova då och hon hade då 39 :-/ Så vi har varit till läkaren på förmiddagen och hon var röd i öronen. Men hon har så mycket vax så det är svårt och se.. Kan ju vara det som kliar också. Så vi skulle avvakta 1 dag till och se hur hon är under kvällen. Och blir det inte bättre ska hon få börja med kåvepenin imorgon. Igen.. Men man kan tydligen bli röd i öronen för att man varit förkyld o förhoppningsvis kan det försvinna efter 2 dagar utan pencilin.

Så synd att hon ska bli sjuk nu när det är så fint väder ute :-( Hon blir nog hemma hela den här veckan från dagis iallafall. Krille är hemma och vabbar idag och imorgon för jag ska iväg och jobba om någon timme och imorgon jobbar jag förmiddag. Sen får jag vabba på torsdag och fredag..

Just nu sover hon. Jag ska snart äta lite mat innan jag ska ta bussen ner på stan och fixa lite. Sen åker jag och jobbar 15.30 - 20.30


Nytt från Lindex

 

3 par shorts, "Ta 3 betala för 2" och en bamse solhatt och brillor.
Köpte även ett 3 pack bamse trosor men dom låg redan i tvätten när jag skulle ta kort ;-)


Vallby Friluftsmuseum !

Idag så bestämde vi oss för att cykla till vallbys frilufsmusem, vi har länge sagt att vi ska ta oss dit så vi passade på nu när vi för en gångs skull är lediga alla 3 :-) Kanon väder är det ju idag också !
Tog bara 10 min att cykla dit så det ligger inte långt härifrån.

Novis tyckte det var hur kul som helst att titta på alla djuren ! Och det var så mysigt :-) Vi hade även med oss matsäck. Hur mysigt som helst ! När vi cyklade hem igen så blev Nova så trött så hon tvärsomnade direkt ;-P
Så hon sover just nu, blir en sen sovstund idag men vi var där i över 2 timmar och imorse hade jag sovmorgon till efter 9 :-)
Så nu är man utvilad också !













 Jag får nog ändra mig om att kläderna i strlk 104 från ullared satt bra på Nova, dom är en aningens stora ;-P
Capribyxorna hade hon idag o dom sitter som ett par långbyxor o är en aningens stora i midjan.
Men det funkar ju ändå :-)



Då var helgen över !

Det har varit dåligt med bloggande nu när jag har jobbat men det har inte funnits tid riktigt..
Jag har jobbat tors, fred, lörd & idag! Känns skönt att vara ledig imorgon :-) Krille är också ledig så jag ska få sovmorgon imorgon, woho är verkligen välbehövligt;-) Man blir alltid så sliten efter att man jobbat helg!

Imorgon ska lilla hjärtat vara ledig från dagis också, blev så långa dagar där förra veckan och kommer jag jobba lika mycket denna vecka är det bäst att passa på att ha lite egen tid med henne. Min lilla skrutta! Hejå Mamma säger hon på mornarna när jag åker till jobbet och när jag kommer hem säger hon hej och kram o ger mig världens goaste kram! :-') Så att man blir tårögd ju..

När jag kom hem idag så gick vi ut och lekte i det fina vädret!



Pappan som valt dagens klädval ;-P

Jag shoppade lite från Lindex igår. Kan visa det imorgon för det fanns inte med på webbshoppen!
Solhatten och brillorna Nova har på kortet köpte jag bland annat :-)



Till Nova

Det här köpte jag till Nova i ullared.
Dom hade inte så mycket barn kläder att välja på tycker jag. Det var mest samma kläder fast i olika färger..
Så svårt med storleken också tycker jag. Jag köpte 104 på vissa kläder för 98 såg så "litet" ut.
Den prickiga baddräkten är i strl 98/104 och satt precis redan nu! Annars brukar den storleken vara lite förstor.
Men det är ju inte så länge kvar tills sommaren nu så förhoppningsvis kan hon ha den i sommar, men förmodligen kommer man köpa flera baddräkter. Har redan hittat en till jag vill att Nova ska ha ;-)
UV baddräkten satt lite förstort istället och den var i samma storlek. Tycker det var bra att det var dragkedja bak och att det är en hel dräkt. Det fanns två delat också men en sån har jag beställt från HM förut och då åkte överdelen bara upp över magen och så var det ingen dragkedja på den så den var väldigt tight att dra över huvudet.

Den rosa klänningen är i strl 104 och även capribyxorna, och dom satt som strl 98 annars gör på Nova.

 

 
 


Jag köpte ju som sagt mest födelsedags presenter åt Nova och dom är inte med här ;-)


Kusinmys ♥

Gustav & syster har ju varit här idag. Dom kom hit vid lunch tid så vi åt lunch tillsammans och bara umgicks innan vi gick till Ica och hämtade ut bamse stövlarna som äntligen kommit :-)




Sen promenerade vi och hämtade Nova och precis då började det regna och hagla.. Så typiskt! Nova blev jätte glad när hon fick se att hennes moster och kusin var med till dagis idag :-)  När vi var hemma igen lekte vi ett tag innan dom åkte hem och vi började med middagen.

Jag har varit jätte trött idag så jag somnade en stund i soffan när Nova tittade på bolibompa. Känner mig fortfarande väldigt trött så ikväll blir det att lägga sig tidigt. Imorgon väntar jobb igen så då ska Nova vara på dagis mellan 6.30 - 14.00


Våra sötnosar myser i soffan ♥ ♥


Sommar beställning från HM :)

Nu var det dags för en HM beställning, igen :-)

Det var ju dessutom halva priset på vissa av kläderna
och så hade jag 50 kr rabatt och 25% på en vara.
Så då kan man ju inte låta bli :-)

Sommarkläder till Nova







Sommarkläder till mig
Jag har beställt 2 storlekar mindre än vad jag hade i Januari (!)
Får väll se om det kommer passa eller inte i sommar, men det ska det göra !




Måndag igen !

Det märks att man inte varit hemma under helgen.. Saker och ting ligger inte där dom ska ;) och så behövs det städas ! Karlar alltså..  Golven är dammsugade och toaletterna är städade, har även diskat och städat upp i köket. Ska nu sitta ner en stund innan jag gör det sista innan jag får besök av Gustav & Syster :-) Vi ska umgås en stund och äta lunch tillsammans, innan vi ska ut och promenera och hämta Nova på dagis.

Ikväll visar jag vad jag köpte i Ullared !

1 Maj

Oj oj va tiden bara springer iväg !

Jag har inte kunnat uppdatera bloggen under helgen för det har minst sagt varit fullt upp..

Som ni redan vet så var jag ju i Ullared i fredags, hittade massa fint där och gjorde inte av med såå mycket pengar men det var tillräckligt för denna gång iallafall :-) Vi ska ju dit förmodligen i sommar igen eller om det blir till hösten. Då har ju skattepengarna kommit också så då kan man handla lite mera. Nu köpte jag mest presenter till Nova så nu har jag nästan köpt klart till henne! Köpte även kläder till henne och åt Krille & mig. Minst till mig själv då jag tyckte det inte fanns så mycket.. Hem avdelningen gick jag bara förbi, för jag hade bestämt mig för att inte köpa något till hemmet då jag ville ha pengarna till annat. Annars så skulle jag gått bananas där, då jag älskar inredning till hemmet. Men 2 prinsesslyktor fick följa med hem iallafall och en canvas tavla som jag ska fixa lite med ;-) Det får ni se så småningom säkert.. Även fast jag inte gjorde av med mest pengar så hade jag mest grejer när vi väl var färdiga, haha.

Ni får se lite av det jag köpte en annan dag. Presenterna till Nova får ni se efter att hon har fyllt ;-)

Igår jobbade jag kvällen så det blev inge valborgs firande för våran del. Men det gör oss inte så mycket, det var ju ändå så kallt ute igår.. Jag skulle även upp och jobba idag så när jag kom hem igår gick jag och la mig direkt efter att jag duschat.

Novis har blivit snorig och hostig under helgen, som vanligt stackarn.. Men det blir dagis för hennes del imorgon ändå, alla dagisbarn är ju snoriga o hostiga..

Nu ska jag strax lägga mig i soffan under en filt och mysa framför tvn innan sängen kallar !

Hoppas ni andra haft en bra helg också :)

RSS 2.0