Melodifestivalen !

Lördags kväll vilket betyder melodifestival här hemma !
Till det blir det popcorn och coca cola zero.

Ha en mysig lördags kväll!





Besök av bästa tjejerna !

Idag har Melinda & Maja varit här och hälsat på.
Tjejerna har lekt och mammorna har pratat skit - som vanligt :)
Det var på tiden då det var bra länge sen vi sågs nu!



Det var inte det lättaste att ta kort på våra tjejer idag :)


Vägningsdag

-1,8 kg stod det på vågen idag :P Så nu har jag gått ner 8,9 kg. Tråkigt att det inte var 9 kg ;P
Men jag hade ju som sagt mens förra veckan och gick då upp 1,2 kg. Fast har gått ner dem också så det blir alltså sammanlagt 3 kg på ca 2 veckor. Så 1,5 kg förra veckan kan man säga och samma denna vecka. Det känns ju helt okej!

Då skulle jag kunna lyckas med att gå ner 10 kg tills nästa helg då vi ska på dop.

Den 26e mars är mitt första delmål på -12 kg iallafall och det SKA jag lyckas med! Heja heja ;)

Mätte mitt midjemått imorse också och blev glatt överaskad! -11 cm från midjan :)

IDAG ska jag och Melinda iväg och gymma! Weho det är på tiden :)

Jag har ännu inte tagit min andra shake för dagen så jag funderar på att äta lite lasagne istället eftersom vi ska och träna sen. Så får det nog bli!


Tips !

Vinn en middag för 4 personer varje dag fram till Söndag

Gå in på deras hemsida 12.30 !

Jag vann idag! Gratis är gott ;)


Tjoho :P

Hann aldrig uppdatera här igår. Var full fart från morgon till kväll :) Min mamma, syster & lilla gustav var här i Västerås. Vi var på ikea, lunchade där och shoppade tillsammans. Hittade en hel del så nu är jag nöjd ;)

Jag skrev ju förut om att jag var sugen på att köpa ett par gardiner från Hemtex men det blev ett par andra därifrån och så har jag sytt egna till köksfönstret och tv rummet. Blev supernöjd!! Så det har jag pysslat med idag. Fick tyg över så jag sydde en duk till köksbordet och till soffbordet också i matchande tyg :)

Nu är det bara en NY soffa som behövs, vi kanske har en på G, wiho! :D Och så funderar vi på att köpa nya stolar till köksbordet men bara funderar än så länge. Beror på hur bra vi ligger till ekonomiskt efter att alla räkningar är betalda. Sen börjar jag bli nöjd med hur det ser ut här hemma :)

Oj nu skrev jag mer än jag hade tänkt från början :P Men iallafall, kort på gardinerna osv kommer imorgon har inte hunnit tagit några ännu.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och se på tv resten av kvällen.


Söndag!

Vi har varit hemma i Västerås hela helgen.
I fredags var jag, min syster, nova & gustav nere på stan. Hittade kläder åt Nova, sååklart :) Hade fått 100 kr rabatt från HM så jag uttnyttjade 50 kr av dem. Hittade inte det jag igentligen skulle köpa för dem var slut i den färgen jag ville ha. Så ska ner på stan imorgon igen och kika om dom fått in den. Vill till IKEA också och köpa lite till Novas rum. Har tänkt göra om lite därinne :) På kvällen tittade vi på lets dance och bara myste.

I går lördag städade jag först på förmiddagen. Gjorde rent inne på toaletterna, dammade och dammsög. Under tiden var Krille & min bror och gymmade så när dem kom hem igen åkte vi med hem till min bror. Fasters lilla Olle bus har blivit så stoor! Nova är så duktig med bebisar, hon är jätte nyfiken men försiktig och klappar fint på huvudet och säger beebbis :) Hon kommer bli världens bästa stora syster! Så småningom ;)
Det var ju så fint väder igår så vi var ut och gick i mer än 1 timme. Sen myste vi bara, beställde hem mat och såg på melodifestivalen.

Idag har vi inte gjort något speciellt. Blir nog lugnt hela dagen idag. Får se om vi ska ut och gå sen men tycker solen kan titta fram..


Funkar inte just nu att ladda upp bilder på bloggen, så dem kommer ikväll! Om det funkar då..

Typiskt!

Det är ju vägningsdag imorgon och så kommer mensen idag! Jippi! Då kan jag feet glömma att jag har gått ner i vikt till imorgon.. :/ Går alltid upp 1 - 2 kg när jag har det. Snacka om att man blir omotiverad!

Min Finaste!

Mitt lilla charmtroll ! Det finaste som finns !


Traderat igen

Jag har fastnat i tradera träsket just nu, hehe ;P





Knappt användt något av det & för inga pengar alls!
Tror jag fick byxorna för 22 kr och klänningen för typ samma :)


Mosters lilla pyre





Igår hade vi besök av Bästa Gustav & Syster!





"maaat" :) får ta ett bättre kusin kort nästa gång :)


Tack mina ♥ !

 


Alla ♥ Dag!

Det har varit en lång dag idag! Så vi hörs imorgon istället.

Hoppas ni också haft en fin alla ♥ dag! (:



Öroninflammation :(

Vi fick en "akut" läkar tid idag och det visade sig att Nova har öroninflammation igen..
Nu har hon haft det 3 gånger sen Oktober.. Så ska det inte vara!
Nu väntar jag bara på att få en remiss till barn kliniken, då hoppas jag dom kan hjälpa henne så hon slipper dessa infektioner hit och dit hela tiden.


Vi är hos mamma/mormor & pappa/morfar i Kungsör. Vi skulle ha varit på min mormors 70 års kalas i Köping men eftersom Nova är dålig så följde vi inte med. Men nu när jag la henne så var hon iallafall feberfri, tack och lov. Igår var den ju uppe på 40,6 som högst :/

Nova är sämre igen :(

Vi som trodde Nova var på bättringsvägen så blir hon sämre idag :( Febern har stigit och ligger nu på 39,6 fast hon har alvedon i kroppen (?) Hon fick senast kl 15.30 och då gav vi henne 7,5 ml så hon kan inte få alvedon igen förens halv 21.30 ikväll..

Just nu ligger hon brevid mig i soffan och sover. Hon somnade där så hon får ligga kvar där. Vill hålla koll på henne så inte febern stiger för högt för då får vi åka in till barn akuten igen..

Är det normalt att ett barn ska vara sjukt så här ofta?! Nova är inte frisk längre än 2 veckor innan hon blir sjuk igen! Alla läkare säger att vissa barn har sån otur men man börjar ju fundera om det är något dom missar /:


Mammas hjärta, om ändå jag kunde vara sjuk istället för dig!! ♥


Vägningsdag!

Woho -2,5 kg sen förra veckan ;) Totalt -7,1 kg sen jag började! Men det syns inte ett dugg på mig att jag gått ner i vikt. Behövs nog minst det dubbla för att det ska börja synas. Fast midjemåttet har minskat med 8 cm. Där har jag att ta av kan jag säga :P Skäms över mitt midjemått, så det kommer jag nog aldrig dela med mig av ;P


Tips!

Köpte Viktväktarnas Salt Lakrits på Ica idag. Igentligen skulle jag ju inte äta det förens imorgon kväll men jag blev så sugen idag och jag hade "råd" att unna mig några ;) Jag hamnar ändå på 776 kcal idag.
7 bitar saltlakrits = 38 kcal.
Och jag har nu tagit 7 bitar men tänkte ta 7 till nu till tvn ;)

Väldigt goda så dessa ska jag köpa flera gånger!


HM beställning!

Igår kom paketet jag beställde från HM förra veckan. Dom hade 50% på en del kläder så jag passade på ;)



  
 






5 fina sommar outfits till mitt lilla hjärta :)


Viktväktargodis!

Är det någon som testat viktväktargodis?
Det är ju väldigt få kalorier i det så jag funderar på om man ska köpa det till fredagsmyset ;)
Jag har köpt godismix förut men tyckte den var sådär. Fast lakritsen var helt okej!

     

Både smörkolan med choklad och mintkaramellerna låter ju så gott :P


Blaha..

Sitter och tar min andra shake för dagen som blir dagens lunch. Ska ta en till innan vi äter middag idag!

Jag är ju medlem i viktklubb, och igår gjorde jag korv i ugn och hemmagjord potatismos. Jag åt inte av det utan tog en matlåda av lasagnen som jag exakt vet hur mycket kalorier det är i.

Det är så svårt och veta hur mycket kalorier det är i sina egna maträtter. För när man lägger in det på viktklubb så måste man ju veta hur många portioner det är, och gör vi kanske 800 g falukorv (Som blir middag för oss 3, lunch till Nova och mig dagen efter och matlåda till Krille, brukar bli så iaf) Så blir ju det 6 portioner. Och så när man ska fylla i att man tagit 1 portion korv i ugn så står det = 200 g. Och det är där det inte stämmer, för då kanske jag tagit 150 g bara och det går inte att ändra från portion till gram, dl, eller något annat. Utan man måste välja 1 portion, 2 portioner osv. Jag måste ta och lära mig det där så det stämmer med kalorierna! :P

Men å andra sidan så är inte korv i ugn nyttigt.. Alldelles för mycket kcal i Falukorv. Den innehåller ju 250-260 kcal per 100 g, och vi har alltid ost på som innehåller en hel del kcal, bostongurka, ketchup & senap! Och becel i botten..

Hm, undrar vad man ska göra för middag idag? Funderar på att ta kött och potatis med grönsaker. I love it :) Och så är det kalorisnålt. Köttet innehåller typ 110 kcal per 100 g och potatisen med massa grönsaker (broccoli, morötter, mm) Innehåller bara 75 kcal per 100 g :) Så den middagen brukar hamna på 400 kcal med vitlöksås till. Perfekt!


Nutrilett vecka

Denna vecka har jag kört med 3 shakes per dag & middag som högst ska ligga på 400-500 kcal.
Totalt per dag ska jag ligga på 900-1000 kcal. Hoppas verkligen detta ska ge resultat!

På fredag är det veckans vägdag!

Och jag är faktiskt inte hungrig. På något konstigt vis så blir man mätt av en shake, och så dricker man ju väldigt mycket vatten. Så man får springa på toa heela tiden.


Choklad är absolut godast!





Vill ha nya gardiner!

Jag vill ha nya vår gardiner till tvrummet och köket. Men jag tycker varken ellos eller jotex har några fina..


Jag har hittat ett par på Hemtex som jag gillar.

Vad tycker ni? Vilken färg är finast?




Tror jag gillar de gröna mest. Skulle vara fint med ett par hel färgade panelgardiner bakom, eller så har jag en annan idé. Men då behöver jag sy själv ;P Vet dock inte hur det kommer bli men i mina tankar ser det fint ut.

Man kanske skulle ha en gardinkappa till köket?

Nya gardiner till Novas rum skulle också behövas för dom hon har nu är jag inte nöjd med..


Min viktnedgång!

Jag tänkte börja ordna upp nya kategorier här i bloggen! En ny kategori blir min viktnedgång!

I höstat skrev jag in mig på viktklubb och gick under hösten ner 4 kg. Dom 4 kilona gick jag sedan upp under December. Tittar jag ens på en pizza slice så går jag upp 1 kg. - Jag har så lätt för att gå upp i vikt!!

Första Januari tog jag nya tag och har nu hållt på lite mer än 1 månad och jag har lyckats gått ner 5,5 kg! Det är jag stolt över :) Och då har vi haft en "unnar" dag 1 gång i veckan = fredagar. Då äter jag det jag vill och skiter i kalori räknandet. Men de senaste helgerna har jag även räknat dem dagarna för att se hur mycket kalorier jag stoppar i mig. (=tok för mycket) Så nu blir det inga fler unnar dagar OM jag inte tränar.
Tränar jag bort 400 kcal DÅ får jag unna mig på fredagskvällen dom kalorierna, men inte annars. Om jag inte sparat in kalorier under dagen. Bara man kommer ihåg att äta små mänger så går det ändå okej!

Jag har så jäkla dåligt tålamod när jag ska gå ner i vikt. Jag vill gå ner 1 kg om dagen för att vara nöjd. hehe, typ iallafall. Men så går det ju inte till.. tyvär.. Och det måste jag försöka inse! Det tar tid!!

Hoppas ni är några stycken som vill följa min viktresa och ge peppande kommentarer!! :)


Barnakuten igen :(

Vi fick åka in med Nova till barnakuten igår igen. Det pep ur bröstet på henne så vi visste att hon behövde inhalera. Och äntligen fick vi med oss en inhalator hem, så nu ska hon få inhalation varje hon hon blir förkyld eftersom hon får astma av det. Och så ska hon få en annan inhalations spray Airomir (Vid andningssvårigheter) 

Igår på barnakuten var hon jätte duktig när hon fick "masken" över munnen och näsan och andades jätte fint i den. Men idag när vi skulle testa hemma tyckte hon inte det var lika kul. Så det blir verkligen en utmaning för mig att göra det själv på henne, men det går nog bättre efter ett par gånger. Lillstumpis:( ♥ Hoppas iallafall detta hjälper nu så hon slipper bli så dålig när hon är förkyld. Hon hade 40 graders feber inatt också så jag har legat vaken nästan hela natten för att jag varit så orolig. Dels för att hon hade hög feber fast hon fått alvedon och för att jag inbillar mig att hon inte ska få luft :/ Asjobbigt..

Krille är hemma idag också. Känns skönt! Febern har gått ner och ligger runt 38,5 så hon är betydligt piggare idag och leker. Bara det att hon tar ju ut sig för mycket när hon leker och håller igång och sen blir hon så tvärtrött.


Traderat!

Woho, hittade 2 supersöta klänningar åt Nova på tradera ikväll.

   

Fina va? Nova har redan en sån klänning till vänster fast i rosa. Ville ha både en rosa och lila när jag köpte den men blev aldrig att jag gjorde det och nu fyndade jag för under halva priset. Perfekt! :)


Fredag

Bästa dagen på hela veckan, Håller ni inte med?!

Idag har min syster yster och hennes lilla Gustav varit här. Åh så liten och söt han är mosters pyre!
Vi skulle gått ner på stan idag men vi bestämde oss för att åka ut till Hälla istället. Lunchade på IKEA och handlade lite smått där. Var också in på Stadium och köpte två väskor. Melinda som inspirerade mig igår :P
Hittade även en mössa till Nova och så handlade vi lite på Maxi. Köpte potatisklyftorna med grönsaker som vi åt i torsdags, så jäkla gott, nyttigt och billigt! 75 kcal per 100 g :)

Detta hittade jag på IKEA ;


 

 



Gymmet, storstädning och besök av fasters plutt :)

Idag har det varit minst sagt fullt upp precis hela dagen!
Imorse när jag cyklade med Nova till dagis tog det en halvtimme(!) att komma fram. Det var isbana nästan hela vägen dit! Hade gått snabbare att gått kan jag säga.. Men fram kom vi. Men när jag skulle cykla hem igen så går cykeljäkeln sönder. Då var jag inte glad! Inte första gången det händer :/ Svårt och förklarar exakt vad som gick sönder, grejen som gör så att skärmen sitter fast iallafall så den var ju lös när jag cyklade hem..

Sen åkte jag och Melinda till gymmet. Cyklade 1,2 mil på 30 minuter. Svetten bara spruta om mig ;) Och sen körde jag 5 min på crosstrainern medans jag väntade på Melinda.

Åkte sen och handlade på Willys. Jag som igentligen inte skulle ha något speciellt kom upp i 600 kr och då handlade vi för väldigt mycket i helgen. Hm? Men kan ju säga som så att kylskåpet plus frysen är fullproppade!

Bror ringde när vi var på Willys och ville komma över hit. Jag som hade tänkt storstäda idag fick skynda mig med städningen och hann både diska, göra rent ugnen, dammsuga, byta alla sänkläderna, göra rent båda toaletterna och TVÄTTA. Och plocka upp alla saker som blir överallt hela tiden. Var sak på sin plats ska det vara!!

Hann precis duscha innan dem kom vid halv fem tiden och sen dess har jag myst med fasters lilla ollebus :)
Vi har också ätit mat tillsammans. Blidde fläskytterfilé, potatisklyftor med grönsaker i ugn och vitlöksås! Mums!

Dom blev kvar här tills halv nio. Och efteråt fick Novis duscha och hoppa i säng. Hon somnade på en gång!
Hon har ju varit på dagis till fyra idag och det hade gått så bra så. Mycket roligare för henne att vara på dagis och leka än att vara hemma med mamma som ändå bara städar och tvättar.

Oj och oj vad jag skriver :) Är nog inte många som orkar läsa, hehe!



Kusin mys :)


* tudilo *

Novis och jag vaknade när pappsens väckarklockor ringde halv sex imorse.. Men vi somnade om bägge två och sov till halv åtta. Då var det dags att gå upp tyckte Nova. Så efter att vi fått lite frukost i magen och gjort i ordning oss så cyklade jag med henne till dagis. Hon blev ledsen redan när vi skulle åka hemifrån men väl där gick det bättre. Fast hon klängde sig fast i mitt ben och ville upp. Dom var ute på gården så när jag skulle gå igen trodde Nova att hon skulle följa med. Men hon blev inte ledsen. Alla "ordinarie" fröknar var där idag och det känns skönt :)

Har hunnit städat undan här hemma också. Diskat, dammsugat, skurat golvet och plockat upp alla leksaker som Nova hann och dra fram imorse. Det som är roligast just nu, att plocka fram varenda leksak ur lådorna/korgarna. På kvällarna här hemma ser det ut som ett bombnerslag, men det är snabbt upplockat igen!

Iallafall, sitter nu och väntar på att Melinda ska höra av sig så jag vet om vi ska åka och gymma idag eller inte. Hoppas hoppas för jag känner mig riktigt taggad! ;P

1 Februari

Idag har Nova och jag inte gjort mycket alls. Bara haft mamma och dotter dag hemma. Hon är frisk nu så imorgon ska hon få vara på dagis mellan 9.30-14.00. Och då ska jag&melinda iväg och bränna fett, hoppas jag! Om vi hinner! Behövs sen förra veckan då blev det en väldigt dålig vecka med viktnedgången ;/ Och jag som hade varit så duktig innan, så förstörde jag det hela under min födelsedag och helgen.
Men nu jäklar är det nya tag denna månad! En månad närmare Mars, och då är mitt första delmål på -12 kg. Gått ner 4 hitills så 8 kvar to go! Hejaheja :)

Det blev ingen spruta på BVC igår, för sköterskan ville att Nova skulle krya på sig helt innan hon skulle ta den eftersom man kan bli dålig av sprutan och då kan Nova bli mer sjuk eftersom hon redan är sjuk när hon får sprutan. Iallafall så bokade vi in en ny tid på måndag, direkt efter Novas läkarbesök. Då ska vi även höra med läkaren att vi kan ta sprutan, ha efterkontroll på öronen OCH prata om astma/allergier. Gud vad nöjd jag är med Novas BVC sköterska föresten, hon är jätte bra! Och det känns så skönt :) Fick väldigt många bra råd och tips och svar på mina frågor om det mesta när vi var där i Måndags.

Nu ska jag göra fotoalmenackor - Jag vet att jag är sent ute! :P


RSS 2.0